Klik met je klas

Na het volgen van deze 5 modules heb je meer verbinden met jouw klas, ben je zelfverzekerder en geef je les met lef!

Hoe krijg je weer een klik met je klas, zonder stress of uit je rol te vallen

Het is einde zomer en het nieuwe schooljaar staat voor de deur of is net begonnen.

Hoe voel jij je zo aan het begin van het nieuwe schooljaar? Vind je het spannend en hoop je vurig dat er een leuke klik is met de klas en een fijn contact met de ouders en je collega’s?

Herken jij je in de volgende situaties?

 • Vind jij het lastig om echt contact te maken met de kinderen uit je klas, bang dat ze een loopje met je nemen?
 • Maakt het lastige gedrag van sommige leerlingen je onzeker?
 • Zie je op tegen de gesprekken met de mondige ouders/verzorgers van je leerlingen?
 • Klap jij dikwijls dicht tijdens een conflict of akkefietje met je collega’s en weet je niet hoe je dit op een passende manier oplost?
 • Krijg je geen energie meer van je werk, maar kost het je alleen nog maar energie?

Wat gaat het nieuwe schooljaar jou brengen?

Zie jij diep in hart misschien best wel een beetje op tegen het nieuwe jaar?

De laatste jaren is de druk steeds hoger geworden, ouders veeleisender en alle perikelen rondom COVID-19 vragen veel van je en vormt een belangrijke stressfactor.

Met als gevolg dat je je onrustig voelt en je misschien wel denkt wat komt er dit jaar weer op mij af, ga ik dit nog volhouden en houd ik de situatie nog in de hand?

Je zou willen dat het anders was, weer net zoals vroeger. Verlang jij terug naar dat gevoel wat je toen had met de kinderen en wat de reden is dat je dit werk bent gaan doen?

Wil je niets liever dan met plezier en vol energie naar je werk, zonder dat de kinderen je uitdagen en je daardoor uit balans raakt? Plus een prettig en constructief contact met de ouders en je collega’s?

Stel je eens voor dat:

 • De klas wél goed naar je luistert en jij het gevoel hebt dat je wel écht contact hebt met jouw leerlingen. Op een manier die jij prettig vindt en bij jou past.
 • Er een ontspannen sfeer en veilig werkklimaat is op school?
 • Je weer de regie hebt en de kinderen, ouders en collega’s op een gelijkwaardige manier met je omgaan?
 • Je elke dag ontspannen naar huis fietst met een voldaan gevoel?

En, misschien voor jou wel de allerbelangrijkste, dat je meer energie over hebt voor andere dingen in je leven, zoals je gezin, hobby’s, of je eigen ontwikkeling.

Wat zou dat voor jou betekenen?

 

Ik heb mezelf beter leren begrijpen en dat geeft me rust. Ik weet nu beter waarom ik op een bepaalde manier reageer.” 

Over Karen

Mijn naam is Karen Wessels en ik help vrouwen in het primair onderwijs die moeite hebben zich staande te houden in het contact met de kinderen uit de klas, de ouders en collega’s.

Door mijn jarenlange ervaring in het onderwijs als docent communicatie en als ervaringsdeskundige op het gebied van geweldloze communicatie, heb ik tientallen leerkrachten in het basisonderwijs geholpen om leerlingen op een positieve manier aan zich te leren binden. Ze te helpen met het contact met de ouders, waardoor gesprekken makkelijker verlopen. Maar ook, hoe zij zich staande kunnen houden in de lerarenkamer, zonder dat het ongemakkelijk wordt.

Met als doel dat er een fijne en veilige sfeer in de klas ontstaat, prettig en constructief contact is met de ouders. En je raad weet, bij onenigheid met een van je collega’s, en hoe je dit moeiteloos oplost.

Om dit te bereiken maak ik gebruik van de S.T.E.R. methode. Deze methode vormt de rode draad in mijn werk en er zijn verschillende pilots mee gedraaid met groot succes.

Door deze methode toe te passen zorg je ervoor dat je:

 • Gezien en gehoord voelt door de leerlingen uit je klas en dat vice versa.
 • Probleemloos in gesprek blijft met je leerlingen, ouders en collega’s, ook al is er een meningsverschil.
 • Met empathie meer verbondenheid krijgt met de leerlingen.
 • Weer met lef, liefde en plezier voor de klas staat.
karen wessels

Hoe kom je daar? 

Als je alles al geprobeerd hebt, alle gesprekstechnieken en goedbedoelde adviezen en niets werkt… ligt het maar aan één ding: je communicatie.

Je communicatie mist de verbinding.

Om die reden heb ik de S.T.E.R. methode online beschikbaar gemaakt, zodat je de verbinding verbetert met de leerlingen, de samenwerking met je collega’s en je meer plezier en energie uit je werk haalt.

Met de S.T.E.R. methode maak je gebruik van eenvoudige gesprekstechnieken vanuit je eigen emotie, inlevingsvermogen en in de juiste tone of voice.

Zodat je met deze technieken voor meer mensen het verschil kunt maken.

Mijn missie is om zoveel mogelijk vrouwen uit het primair onderwijs te helpen, daarom bied ik mijn programma ‘Klik met je klas’ met daarin de bewezen S.T.E.R. methode voor een bizar lage prijs aan.

Stap daarom nu in voor de tijdelijke prijs van 97 euro.

Dit zeggen anderen over mijn aanpak:

In het online programma ‘Klik met je klas’ neemt Karen je mee in persoonlijke situaties en houd je een spiegel voor. Ze leert je echt contact te maken met jezelf. De opdrachten in de modules laten je dieper nadenken en contact maken met je binnenste. In de training worden er herkenbare situaties geschetst. Als nieuwe leerkracht is het fijn om hiervan te leren, maar ook als je al een tijd voor de klas staat, zoals ik. Dingen gaan dan meer op de automatische piloot en je bent je soms niet bewust waarom je bepaalde dingen doet. Ik heb mezelf beter leren begrijpen en dat geeft me rust. Ik weet nu beter waarom ik op een bepaalde manier reageer. Hierdoor ben ik me meer bewust geworden van mezelf en weet ik weer waarom verbinding en communicatie zo belangrijk zijn in de klas.

Sabrina J.

Leerkracht onderbouw Haarlem

In vijf stappen laat Karen zien welke elementen jouw manier van communiceren beïnvloeden, soms zonder dat je je er bewust van bent. Door de opdrachten leert Karen je je bewust te worden van jouw manier van communiceren en geeft ze tips op welke manier je dat kunt veranderen. Fijn om mijn normen en waarden weer eens voor mezelf op een rij te zetten. Hier doe ik het voor! 

Ineke W.

Leerkracht basisschool Rotterdam

Wil jij net zulke resultaten als Sabrina en Ineke? Meld je dan aan voor het programma: Klik met je Klas en je krijgt direct toegang. 

Dit is hoe het werkt

 • Na aanmelding ontvang je direct twee mails. Eentje met de factuur, en eentje met de inloggegevens.
 • Je kunt binnen 5 minuten al inloggen en het programma starten.
 • Elke les/module bestaat uit een combinatie van video’s, handvatten, praktische tools, filmpjes en je krijgt er een volledig werkboek met opdrachten bij.
 • Het is juist goed om de tijd te nemen en het programma te volgen op eigen tempo. Des te beter integreert het geleerde in je hele systeem.
 • Het programma is inclusief een mogelijkheid tot het stellen van vragen over jouw situatie.
 • Omdat je er een werkboek bij krijgt, heb je alle stof ook na dit programma nog tot je beschikking.

 

Koop zonder risico

Als je niet de resultaten krijgt die je wilt of het is niet zo goed als je dacht dat het zou zijn, geen probleem!

Laat mij dit binnen 14 dagen weten dan stuur ik je, zonder vragen, je geld terug.  

Je loopt geen enkel risico. 

Nog even dit…

Je kunt jarenlang proberen wat wel en niet werkt, dit is zonde van je tijd en energie.

Wil jij het contact met je klas, ouders en collega’s verbeteren, zodat je weer met lef, liefde en plezier voor de klas staat? Niet alleen jij, maar alle betrokkenen veiligheid ervaren en dat jouw leerlingen hun volle potentieel kunnen ontplooien? Dat je ook zonder angst met je collega’s, of ouders van je leerlingen in gesprek kunt gaan? Vanuit gelijkwaardigheid. Meld je dan hier direct aan voor het programma: “Klik met je klas” voor maar 97 euro. 

Veelgestelde vragen

 1. Hoe lang heb ik toegang tot het programma? 

Je hebt 6 maanden toegang tot het programma.

 1. Wanneer kan ik starten? 

Meteen na aanmelding kun je starten met het programma. Na aanmelding krijg je een bevestigingsmail met de link naar de leeromgeving en je inloggegevens.

 1. Hoe werkt de Facebook community? 

In het programma vind je de link om je aan te melden voor de besloten Facebookgroep met gelijkgestemden. Je kunt hier je vragen stellen en regelmatig zal ik live aanwezig zijn om informatie met je te delen en vragen te beantwoorden.

 1. Voor wie is dit programma geschikt
  Dit programma is speciaal voor vrouwen uit het primair onderwijs. 
 1. Hoeveel tijd moet ik hiervoor opzij zetten? 

Neem vooral de tijd voor het maken van de opdrachten, maar reken gemiddeld  1,5 uur per module. Het is juist goed om de tijd te nemen en het programma te volgen op eigen tempo. Des te beter integreert het geleerde in je hele systeem.

 1. Waarom moet ik voor jou kiezen?          
 • Mijn jarenlange coaching ervaring op het gebied van communicatie (2010)
 • Ik kan goed en actief luisteren
 • Ervaring als gastdocent Communicatie op HEAO
 • Weet studenten te boeien en te binden
 • Tientallen leerkrachten ondersteund met Verbindend Communiceren
 • Presentaties en lezingen gegeven over dit onderwerp
 • Deskundig op het gebied van Communicatie
 • Practioner op het gebied van geweldloos communiceren
 • Ervaringsdeskundig en ouder
 • Opzetten van Montessorischool basisschool in 1988
 • Gepassioneerd om meer bewustzijn in het PA te brengen
 • Ik wil meer vreugde en veiligheid creëren op school en/of in de klas