Blog #2 De kracht van de natuur

Vorige week heb ik een fantastische week gehad. Ik ben namelijk gestart met een training waarbij alle oefeningen in de buitenlucht plaatsvinden. In het bos met de zon op je gezicht en de wind in je haren. Alleen dat doet mij al goed.

Als coach wil ik mijn klanten nog beter kunnen helpen. Ze beter en sneller bij zichzelf laten komen. Nog dieper kunnen gaan, zodat de hulpvraag snel geformuleerd is en het resultaat geen eindeloze reeks sessies vraagt.

Zelf vind ik wandelen tijdens het coaching gesprek ideaal, omdat het veel meer ruimte geeft en daardoor makkelijker is om vrij uit te spreken.

Een van de eerste opdrachten was om een plek uit te kiezen die goed voelt. Alleen al het vinden van een geschikte plek, waar ik me lekker bij voel, duurt even. Ik realiseer me hoe belangrijk ik de energie van een plek vind, maar dat geldt blijkbaar ook voor de andere deelnemers.

Ik coach vrouwen die werken in het basisonderwijs om beter in contact te komen en te blijven met zichzelf, om vandaaruit de verbinding aan te gaan met hun omgeving. Daarom vind ik het essentieel dat ik dit zelf ook beheers. Alleen dan kan ik een goede coach zijn voor de ander.

Ik wil het beste uit mezelf halen en weten waar mijn kracht zit en waar mijn valkuilen. Want dat verandert in de loop der jaren. Ik wil dat heel scherp hebben en zet dit in als mijn coaching vraag.

Omdat ik weet dat alle antwoorden in mezelf zitten, is het allereerst noodzakelijk dat ik me openstel voor mijn innerlijke weten. Ik concentreer me op mezelf en visualiseer mijn ideale coaching.

Al snel zie ik prachtige beelden en krijg er een heerlijk gevoel bij, alsof ik al in deze situatie leef. Fantastisch!

Nu ik geproefd heb van deze ideale situatie, wil ik verder om erachter te komen hoe ik daar kan komen en vooral wat ik daarvoor nodig heb. Welke van mijn vaardigheden en kwaliteiten moet in inzetten om dit te bereiken?

Op de door mij uitgekozen plek buiten leg ik vervolgens 4 voorwerpen neer die de volgende elementen vertegenwoordigen:

–         huidige situatie – gewenste situatie – belemmeringen – kwaliteiten-

Ik voel me een met het geheel. Door me te verbinden met de plek en het voorwerp dat ieder element vertegenwoordigt, heb ik na 30 minuten het plaatje compleet! Ik weet niet alleen, maar ik voel het ook fysiek dat het klopt.

Wat een krachtige manier van werken; De kracht van de natuur!

 

Samenvatting:

Ingrediënten voor een snelle en doeltreffende werkwijze:

1.      In de buitenlucht

 

2.      Wandelen / bewegen

 

3.      Energie van de plek of de ruimte gebruiken

 

4.      Visualiseren van de huidige situatie naar de gewenste situatie

 

5.      Belemmeringen en kwaliteiten benoemen

 

6.      Verbinding maken met alle afzonderlijke stappen om daar te komen

 

7.      Op mentaal, emotioneel en fysiek niveau werken

 

Nu vraag ik jou: wat doe jij om jezelf nog meer te verbeteren?

 

Mocht je nog vragen hebben of meer informatie willen, neem dan contact met me op via karen@karen-wessels.nl of via Linkedin. VOEG me gerust toe aan je netwerk op LinkedIn 🙂

Of boek een GRATIS doorbraaksessie. Samen kijken we gedurende een 30 minuten gesprek naar wat jij nodig hebt om gemotiveerd te worden of te blijven.

Dank je wel voor het lezen en ik kijk uit naar jouw reactie!

‘In contact zijn en verbinden is de sleutel tot harmonie’

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *