BLOG # 81 Lekke Ballon

Gelukkig Nieuwjaar! Heb je gezellige dagen gehad?

Ik ook. Tot mijn grote verrassing, want de laatste paar jaren zijn we weggegaan. Thuisblijven was geen optie. Het gemis van onze overleden dierbaren was te pijnlijk thuis.

Maar dit jaar besloten we om de feestdagen wel thuis door te brengen. Want weet je, waar je ook gaat, je neemt jezelf en alles wat daarbij hoort, zoals verdriet, met je mee. Tussen vreemde mensen voelde dat op een gegeven moment ook heel eenzaam.

Natuurlijk weet ik dat je niet kunt vluchten voor je emoties, maar dat punt moest ik wel bereiken. Hoe? Door bewust te kiezen om me anders te willen voelen. Dan komen de vervolgstappen, zoals kerstboom optuigen, mensen uitnodigen, menu samenstellen en wat al niet meer, vanzelf.

Zo werd iets waar ik erg tegenop zag een bijzonder mooie ervaring. Met onze familie en vrienden om ons heen was het fijn. Het voelde warm en rijk om ze te kunnen ontvangen en samen te zijn.

Ook verlies van je idealen, van het geloof in jezelf, van je plezier of incasseringsvermogen kan leiden tot een gevoel van gemis in jezelf, wat van grote invloed is op je welzijn.  

Misschien wil jij ook van het gevoel van af van ‘daar gaan we weer’. Wil je ook niet meer met een grote boog om de brij heen blijven draaien en weet je dat je er iets mee moet.

Bewust met je emoties omgaan heb ik, net als jij, moeten leren. Toch zijn er momenten dat je het niet kunt en ze daarom negeert, uit angst voor de verandering, voor het onbekende.

Angst is iets wat je onbewust uitstraalt en wat van grote invloed is op jezelf en je omgeving. Dieren nemen angst van grote afstand waar. Ze ruiken het, ze voelen het. Sommige mensen in je omgeving ook. Het ontkracht je in alles wat je doet.

Zeg eens eerlijk, wat negeer jij op dit moment?

Hoelang hoop je nog dat het zich vanzelf oplost?

Ook al kun je veel op de automatische piloot en zet je een masker op, vroeg of laat loop je daarop  leeg, net als een lekke ballon.

Sommigen zaken hebben PRIORITEIT en die mag je niet langer negeren, want zonder hier wat aan te doen, kun je erop wachten dat je snel energie, plezier en zelfvertrouwen verliest in alles wat je doet.

Zonde toch?

Doe jezelf een plezier en begin het nieuwe jaar goed. Pak het bij de kop. VANDAAG NOG!

Jij en ik weten wat de invloed op je is wanneer je in je eigen gedoetje rond blijft draaien.

Dus tijd voor ACTIE!

Wil je weten hoe ik je kan helpen? Stuur me je vraag via www.karen-wessels.nl/contact en ik stuur je direct mijn antwoord.

Fijne laatste paar vakantiedagen!

Karen

 

*************************************Speciaal voor jou*************************************

Onder meer over dit soort onderwerpen ben ik speciaal voor jou gestart met een reeks afleveringen omtrent bewust verbindend communiceren, waarin ik je in korte tijd wil inspireren om dit op allerlei manieren en in iedere situatie te kunnen doen.

Luister daarom naar mijn podcast ‘Klassejuf’ via

https://podcasts.apple.com/nl/podcast/klassejuf/id1582820227 , of

https://app.springcast.fm/podcast/klassejuf

Wil je mij verder helpen om meer Bewuste Vrouwen In het Primair Onderwijs te inspireren? Deel dan deze blog op jouw tijdlijn met jouw relaties op LinkedIn. Dat waardeer ik enorm. Alvast heel erg bedankt! En voeg me gerust toe aan jouw netwerk.

Hartelijke groet,

Karen

————————————————————————————————————-

Expert op het gebied van Verbindend Communiceren. Coach, sparringpartner en trainer van Bewuste Vrouwen in het Primair Onderwijs om vanuit het contact met zichzelf het contact met hun omgeving te maken, zodat ze met veel Lef, Liefde en Plezier voor de klas staan. Auteur van het Ebook ‘Zo word je de Ster in de klas’

‘Ik ben ervan overtuigd dat je niet voor niets dit vak hebt gekozen. Om die reden is het belangrijk om die motivatie en vreugde vast te houden, wat er ook gebeurt. Het is daarom mijn doel om je volledig bewust te maken van jouw onvermoede kwaliteiten, talenten en vermogens, zodat je deze te allen tijde kunt inzetten in je dagelijkse praktijk.’
=================================================================
Hieronder zie je een lijst met mijn andere blogartikelen. Lees ze gerust en laat me weten wat je ervan vindt. Ik ben altijd benieuwd naar jouw reactie!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *