BLOG # 88 ‘Zwaartekracht’

Ooit zat ze in een relatie waarvan ze dacht dat deze fantastisch was. Er was veel plezier, humor en gezelligheid met vrienden en familie. Maar ze vertelde ook ‘hoe verder in de tijd, hoe meer onverwachte en onaangename momenten er waren. Zomaar ineens kon de sfeer omslaan en was er woede, of nog veel erger,  dagen zwijgen.’  

‘Na een tijdje trok de bui weg en hadden we het weer leuk. Alleen, er leek altijd een soort dreiging in de lucht te hangen die als een sluier over alles heen lag. Ik kon het niet pakken, maar als ik dit gevoel bespreekbaar wilde maken, dan werd het afgedaan als ‘verbeelding‘,

Ze vroeg zich af: ‘Ben ik een aansteller die op iedere slak zout legt, of verbeeld ik me dingen? Hij is toch lief en attent voor me? Vooral dat laatste wilde ik graag geloven en daarmee drukte ik mijn gevoel steeds dieper weg. Het maakte me eenzaam en onzeker. ‘

Deze situatie had veel invloed op haar leven. Ook in haar werk liet ze zich regelmatig aan de kant zetten met mooie woorden. Onbewust vertoonde ze in haar werk hetzelfde gedrag als in haar relatie  en voelde ze zich meer en meer een ‘push-over’.

Voordat ze bij mij kwam, heeft ze ‘de kaart’ laten leggen op haar haar werk en op haar relatie. Die laatste toonde aan dat er een derde persoon in haar relatie zat. Dat had ze dus wel gevoeld! Alleen had ze niet naar haar gevoel geluisterd.

Wellicht herken je iets in dit verhaal en gebeurt dit ook in jouw leven. Nou, je bent niet de enige. Ik kom dit regelmatig tegen bij vrouwen in mijn praktijk, maar ook daarbuiten. Het is als de zwaartekracht; je voelt het wel, maar je ziet het niet.

Maar wat doe jij? Laat je het zijn en je misleiden, of kom je uit je comfort-zone en ga je er mee aan de slag?  

Dat laatste zal een keerpunt in je leven betekenen, want weten wat je moet doen in situaties die jou uit je evenwicht halen, maakt je krachtig en weerbaar. Hoe fijn zou het zijn als je direct kunt voelen als iemand niet congruent is met wat hij/zij zegt of doet.

Oh ja, het werkt twee kanten op. Wanneer jij duidelijk en eerlijk kunt zijn naar jezelf, dan ben je dat ook naar de ander. Belangrijk om die vaardigheid te hebben. Het maakt alles duidelijk, voelbaar en zichtbaar.

Wat houd je nog tegen om vandaag nog de eerste stap te zetten voorbij zelfbedrog en -sabbotage?

Groet, Karen

 

P.S. Misschien vind je het moeilijk om die eerste stap te zetten? En geloof je niet in tarot? Neem vrijblijvend contact met me op dan help ik je daarbij. www.karen-wessels.nl/contact

 

————————————————————————————————————-

Expert op het gebied van Verbindend Communiceren. Coach, sparringpartner en trainer van Bewuste Vrouwen in het Primair Onderwijs om vanuit het contact met zichzelf het contact met hun omgeving te maken, zodat ze met veel Lef, Liefde en Plezier voor de klas staan. Auteur van het Ebook ‘Zo word je de Ster in de klas’

‘Ik ben ervan overtuigd dat je niet voor niets dit vak hebt gekozen. Om die reden is het belangrijk om die motivatie en vreugde vast te houden, wat er ook gebeurt. Het is daarom mijn doel om je volledig bewust te maken van jouw onvermoede kwaliteiten, talenten en vermogens, zodat je deze te allen tijde kunt inzetten in je dagelijkse praktijk.’
=================================================================
Hieronder zie je een lijst met mijn andere blogartikelen. Lees ze gerust en laat me weten wat je ervan vindt. Ik ben altijd benieuwd naar jouw reactie!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *