BLOG # 79 Parel voor de zwijnen

Je grootste nachtmerrie. Je krijgt alles wat los en vastzit naar je hoofd gesmeten. Gegil en gejoel in de klas. Je wordt met touwen vastgebonden en met stoel en al omhoog getakeld. Daar bungel je dan in de touwen en zwiept door de ruimte. Hulpeloos en radeloos. Dolkomisch, dat wel, maar wel je ergste nachtmerrie. Gelukkig is het een reclamespotje dat gaat over vitamines waar je instant helemaal chill van wordt. Maar nu even terug naar de echte wereld.

Angstbeeld

Dat angstbeeld schetste één van de juffen die ik onlangs coachte. Ze werkte inmiddels 30 jaar in het primair onderwijs, maar de laatste tijd ging ze regelmatig met knikkende knieën naar haar werk. Zij, die dit werk al zo lang en met zoveel liefde en passie heeft gedaan. Die als jong meisje al wist dat dit helemaal was wat ze wilde doen, was de wanhoop nabij.

Iedere dag hoopte ze dat die dag beter zou gaan dan de vorige. Dat ze weer opgewassen zou zijn tegen haar klas. Dat haar zorgvuldig voorbereide les niet als parels voor de zwijnen belandde. Ze betrapte laatst zichzelf op de gedachte dat ze de kinderen die het bloed onder haar nagels vandaan haalden wel kon slaan. Het liefst met een venijnig zwiepend zweepje.

Geen contact

Ze begreep haar eigen gedachten en gevoel niet meer. Waarom voelde ze zich zo angstig en onzeker? De laatste tijd leek alles zo anders dan vroeger. Alsof  er totaal andere kinderen in de klas zaten. Hele vervelende situaties ontstonden in de klas. Hun gedrag raakte aan haar grenzen en soms ging het er ruim overheen. Het allerergste vond ze dat ze er niet meer in slaagde om echt contact met deze leerlingen te maken. Zij, die dit werk al zo lang en met zoveel liefde en passie heeft gedaan. Haar droom was veranderd in een nachtmerrie. Ze wist zich geen raad meer met de situatie.

Onzeker

Misschien herken je iets van je eigen praktijk in dit verhaal, maar denk je ‘ het loopt zo’n vaart niet bij mij’, of heb je het gevoel dat je het nog wel in de hand kunt houden. Je hebt immers ook al jarenlang ervaring voor de klas en voor grote uitdagingen gestaan waar je tot nu toe zonder veel kleerscheuren bent uitgekomen.

Wellicht wil je niet direct bekennen dat er ook in jouw klas van alles gebeurt waar je grote moeite mee hebt, alleen wil je dat niet toegeven aan jezelf. Dat je ook wel eens heel ongelukkig en onzeker wordt door het gedrag van bepaalde leerlingen. Misschien staat het huilen je ook wel eens nader dan het lachen, net als mijn coachee.

Zelfvertrouwen

Herken je iets van dit verhaal en voel jij je af en toe net als die juf die opgetakeld aan haar stoel in de klas bungelt en wacht je tot het vanzelf overgaat door iets lekkers te eten, net als in het reclamespotje, of wil je de situatie serieus aanpakken en erger voorkomen?

Dan is het tijd voor actie. Ik geef je geen advies voor voedingssupplementen, maar wel vitamine Z (zelfvertrouwen) om datgene wat jij nodig hebt, namelijk weer met plezier en vol zelfvertrouwen voor de klas te kunnen staan.

Kom in actie

Neem contact met me op via www.karen-wessels.nl/contact dan kijken we samen hoe je de eerste stap kunt zetten richting een passende oplossing.

 

Hartelijke groet, Karen

 

*************************************Speciaal voor jou**************

Onder meer over dit soort onderwerpen ben ik speciaal voor jou gestart met een reeks afleveringen omtrent bewust verbindend communiceren, waarin ik je in korte tijd wil inspireren om dit op allerlei manieren en in iedere situatie te kunnen doen.

Luister daarom naar mijn podcast ‘Klassejuf’ via

https://podcasts.apple.com/nl/podcast/klassejuf/id1582820227 , of

https://app.springcast.fm/podcast/klassejuf

Word NU gratis lid van mijn FB Community  ‘STER in de klas’

Wil je mij verder helpen om meer Bewuste Vrouwen In het Primair Onderwijs te inspireren? Deel dan deze blog op jouw tijdlijn met jouw relaties op LinkedIn. Dat waardeer ik enorm. Alvast heel erg bedankt! En voeg me gerust toe aan jouw netwerk.

Hartelijke groet,

Karen

————————————————————————————————————-

Expert op het gebied van Verbindend Communiceren. Coach, sparringpartner en trainer van Bewuste Vrouwen in het Primair Onderwijs om vanuit het contact met zichzelf het contact met hun omgeving te maken, zodat ze met veel Lef, Liefde en Plezier voor de klas staan. Auteur van het Ebook ‘Zo word je de Ster in de klas’

‘Ik ben ervan overtuigd dat je niet voor niets dit vak hebt gekozen. Om die reden is het belangrijk om die motivatie en vreugde vast te houden, wat er ook gebeurt. Het is daarom mijn doel om je volledig bewust te maken van jouw onvermoede kwaliteiten, talenten en vermogens, zodat je deze te allen tijde kunt inzetten in je dagelijkse praktijk.’
=================================================================
Hieronder zie je een lijst met mijn andere blogartikelen. Lees ze gerust en laat me weten wat je ervan vindt. Ik ben altijd benieuwd naar jouw reactie!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *