BLOG #61 5 voorwaarden om synchroniciteit te kunnen ervaren

Vanmorgen pakte ik mijn telefoon en zag dat iemand mij gebeld had. Het was de persoon die ik gisteren al had willen bedanken voor de moeite die ze had genomen om iets voor me te doen, maar ik was er nog niet aan toegekomen. Je zou kunnen zeggen dat is toeval, maar ik beschouw het als een signaal, een reminder zo je wilt, om daar direct iets mee te doen. In dit geval even een bedankje sturen.

Dit fenomeen heet synchroniciteit. Maar wanneer is er dan sprake van synchroniciteit, ofwel gelijktijdigheid? Wanneer is er sprake van ‘zinvolle coïncidentie van uiterlijke en innerlijke gebeurtenissen die zelf niet causaal verbonden zijn’, zoals wetenschapper en psychiater Gustav Jung het noemde in 1930?

Je hebt het vast zelf wel eens meegemaakt, dat je aan een dierbaar iemand denkt die je al een tijdje niet hebt gezien of gesproken en binnen een paar dagen wordt je door die persoon gebeld, of krijg je een berichtje. Toeval? Ik wil geloven dat deze gelijktijdigheid komt doordat de energie die je uitstuurt, wordt opgevangen door de ander. Of zoals door Paulo Coelho zo mooi is verwoord: ‘when you want something, all the universe conspires in helping you to achieve it’.

Mijn gevoelswereld is totaal veranderd sinds ik op deze manier luister naar de signalen die de kosmos uitstuurt. Alleen wat bij me resoneert, kan ik begrijpen en vertalen naar een gevoel of een actie. Mijn bewustzijn is op deze manier meer en meer gegroeid. Door te luisteren naar mijn zielentaal heb ik de kunst steeds beter leren verstaan om de tekens en signalen van het leven waar te nemen.

Door goed in contact te staan met je innerlijk zelf lukt het beter om te luisteren naar je gevoel en te zien welk pad je moet nemen in je leven. Door je over te geven aan de communicatie van het leven en zo beter te begrijpen wat de bedoeling is in bepaalde situaties. Dit inzicht is uniek en alleen voor jou bedoeld.

Je begrijpt dat dit oefening vergt. Oefening om in verbinding met jezelf te blijven staan, want sta je dat niet dan lukt het niet. Het vraagt om werkelijk aanwezig te zijn, zonder verwachting, maar met een open mind. Daardoor ben je in staat om vanuit je hart te luisteren in plaats van met je hoofd.

Het vraagt wel wat van je om in deze staat van zijn te komen en te blijven. Daarom zet ik ze even voor je op een rij:

#1. Toewijding hebben

Dit gaat niet vanzelf maar het vraagt oefening. Oefening om in contact te blijven met je innerlijk zelf. Het is niet iets wat er zomaar is, maar het vraagt training en toewijding om in staat van een zekere alertheid te komen, die maakt dat je aanwezig bent, maar zonder verwachtingen.

#2. Alert zijn

Hiermee bedoel ik niet alleen letterlijk maar ook figuurlijk aanwezig te zijn in je dagelijkse leven. Immers, we zijn meer dan ons lichaam alleen en er gebeurt meer tussen hemel en aarde dan we kunnen bedenken.

#3. Vertrouwen houden

Laat de gedachte los dat je binnenwereld en je buitenwereld gescheiden werelden zijn, maar durf erop te vertrouwen dat deze samenvallen zodra jij je deze gedachte helemaal eigen gaat maken. Dat de inzichten die je krijgt maatwerk zijn, uniek voor jou.

#4. Betekenis geven

Niets gebeurt voor niets. Alles heeft een betekenis in het leven. Alleen is het wel nodig om zodanig goed met jezelf in contact te staan, met je intuïtie, dat je ook begrijpt welke betekenis je kunt ontlenen aan wat er gebeurt op een bepaald moment.

#5. Bewustzijn vergroten

Bewust kiezen om je rijke innerlijke leven te gaan ontdekken, om zodoende je bewustzijn te vergroten over wie je werkelijk bent en welk pad er voor je open ligt.

 

 

 

                                      ***********************************

 

Nu ben ik benieuwd! Wat zijn jouw ervaringen met synchroniciteit? Laat het me hieronder weten, of wellicht heb je nog aanvullingen.>

Als dank voor je reactie krijg je mijn gratis inspiratiesheet. Bestel het hieronder en leer nog bewuster en beter om te gaan met lastige situaties in de klas en daarbuiten, zonder het plezier in je werk of je zelfvertrouwen te verliezen. 

Wil je mij verder helpen om meer Bewuste Vrouwen In het Primair Onderwijs te inspireren? Deel dan deze blog op jouw tijdlijn met jouw relaties op LinkedIn. Dat waardeer ik enorm. Alvast heel erg bedankt! En voeg me gerust toe aan jouw netwerk.

Hartelijke groet,

Karen

————————————————————————————————————-

Expert op het gebied van Verbindend Communiceren. Coach, sparringpartner en trainer van Bewuste Vrouwen in het Primair Onderwijs om vanuit het contact met zichzelf het contact met hun omgeving te maken, zodat ze met veel Lef, Liefde en Plezier voor de klas staan. Auteur van het Ebook ‘Zo word je de Ster in de klas’

‘Ik ben ervan overtuigd dat je niet voor niets dit vak hebt gekozen. Om die reden is het belangrijk om die motivatie en vreugde vast te houden, wat er ook gebeurt. Het is daarom mijn doel om je volledig bewust te maken van jouw onvermoede kwaliteiten, talenten en vermogens, zodat je deze te allen tijde kunt inzetten in je dagelijkse praktijk.’
=================================================================
Hieronder zie je een lijst met mijn andere blogartikelen. Lees ze gerust en laat me weten wat je ervan vindt. Ik ben altijd benieuwd naar jouw reactie!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *