BLOG #60 3 sprongen om naar je zekere zelf terug te keren

Qua leeftijd is dit getal aanzienlijk, maar als blogger kom je net kijken. Een blog schrijf je voor je lezer en niet voor jezelf. Je moet voldoen aan zaken zoals informeren, binden en boeien. Altijd weer een uitdaging. Vooral wanneer het gaat over onderwerpen zoals bewustzijn, contact maken met jezelf, je meer bewust zijn van jezelf, je kunnen verbinden met je omgeving vanuit het contact met jezelf.

Klinkt zweverig? Ik zou willen zeggen eerder nodig, gezien de berichten in de media over sombere jongeren en angstige mensen. Juist voor hen is het van belang dat ze sterk in hun schoenen blijven staan, wat er ook gebeurt en wat de toekomst ook brengt. Precies daarom schrijf ik over dit onderwerp.

Heel diep van binnen verlangen we er allemaal naar om onze angst in de ogen te durven kijken en om te buigen naar iets prettigs en positiefs. Jong en oud. Alleen daar moet je wel wat voor doen. Zoals bereid zijn om goed in contact te komen met jezelf, met je kern, om het evenwicht in jezelf te hervinden. Er zijn veel zelfhulpboeken die je verder kunnen helpen, maar hoe fijn is het om te weten dat je eenvoudig weer in balans komt in paar simpele stappen?

Bewust kiezen

Hoe je in een superstress situatie niet uit het lood raakt, heeft vooral te maken met het nemen van de beslissing dat je zelf verantwoordelijk bent voor je emoties en je gedrag. Dat is een hele bewuste keuze. Jezelf niet in een slachtofferrol plaatsten, maar je eigen touwtjes in handen nemen. Om zelf te kunnen sturen naar het gevoel waarbij jij je krachtig en ontspannen voelt. Dat gaat niet zomaar vanzelf, maar vraagt oefening. Je moet er wel tijd en energie in willen steken.

Misschien denk je nu: ‘laat maar zitten, dat gaat me toch niet lukken’, maar ik kan je verzekeren dat zodra je begonnen bent met je reis naar binnen, je nieuwsgierigheid het wint van je tegenzin. Je beleeft avonturen en ziet vergezichten die je niet voor mogelijk houdt. Je moet het niet gek vinden als je een ineens een soort ‘droneview’ krijgt over je situatie, waardoor je er vanaf een afstand naar kunt kijken. Super gaaf. Hierdoor ontstaat letterlijk en figuurlijk afstand van datgene wat je zo bezig houdt en wat een negatieve invloed op je heeft. Hierdoor kun je de dingen veel beter in perspectief zien.

Stel je open voor het ondenkbare

Natuurlijk is het makkelijk gezegd, maar hoe en waar begin je? Allereerst door jezelf open te stellen voor het onverwachte en het onzichtbare. Immers, we zijn niet alleen maar ons lichaam en er is meer tussen hemel en aarde dan we kunnen waarnemen. Op dit moment zit ik te luisteren naar een TED conference met Simon Sinek met als onderwerp in balans blijven in deze verwarrende tijd. Dat noem ik nog eens een mooi voorbeeld van synchroniciteit! Heel onverwachts!

Bedenk dat je niet alleen bent

Wat de gevolgen zullen zijn van dit jaar van lockdowns en quarantaine is onbekend. Wat is het effect op ons allemaal, als alles weer ‘normaal’ zal zijn. Wat natuurlijk niet mogelijk is, want daarvoor is er teveel gebeurd en veranderd in onze wereld. Bedenk dat dit voor iedereen geldt, dat je niet de enige bent op deze wereld. Wij mensen zijn kuddedieren en dat betekent dat we altijd behoefte zullen hebben aan ‘onderdeel van de kudde’ te zijn. Investeer in je contacten en maak op die manier weer deel uit van de ‘kudde.’ Dus stap over je eigen schaduw heen en bel iemand, of ga naar buiten en vraag iemand op straat hoe het met hem of haar gaat. Je zult versteld staan van het effect dat dit op jullie beiden heeft.

Daarom nog even de 3 sprongen op een rij om naar je zekere zelf terug te keren:

#1. Bewust kiezen

#2. Stel je open voor het ondenkbare

#3. Bedenk dat je niet alleen bent

                                        `

  ***************

Nu ben ik benieuwd! Wat doe jij? Hoe ga jij om met deze onzekere tijden? Laat het me hieronder weten, maar vooral wat je ervaring is geweest is tot nu toe, of wellicht heb je nog aanvullingen.>

Als dank voor je reactie krijg je mijn gratis inspiratiesheet. Bestel het hieronder en leer nog bewuster en beter om te gaan met lastige situaties in de klas en daarbuiten, zonder het plezier in je werk of je zelfvertrouwen te verliezen. 

Wil je mij verder helpen om meer Bewuste Vrouwen In het Primair Onderwijs te inspireren? Deel dan deze blog op jouw tijdlijn met jouw relaties op LinkedIn. Dat waardeer ik enorm. Alvast heel erg bedankt! En voeg me gerust toe aan jouw netwerk.

Hartelijke groet,

Karen

————————————————————————————————————-

Expert op het gebied van Verbindend Communiceren. Coach, sparringpartner en trainer van Bewuste Vrouwen in het Primair Onderwijs om vanuit het contact met zichzelf het contact met hun omgeving te maken, zodat ze met veel Lef, Liefde en Plezier voor de klas staan. Auteur van het Ebook ‘Zo word je de Ster in de klas’

‘Ik ben ervan overtuigd dat je niet voor niets dit vak hebt gekozen. Om die reden is het belangrijk om die motivatie en vreugde vast te houden, wat er ook gebeurt. Het is daarom mijn doel om je volledig bewust te maken van jouw onvermoede kwaliteiten, talenten en vermogens, zodat je deze te allen tijde kunt inzetten in je dagelijkse praktijk.’
=================================================================
Hieronder zie je een lijst met mijn andere blogartikelen. Lees ze gerust en laat me weten wat je ervan vindt. Ik ben altijd benieuwd naar jouw reactie!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *