BLOG #52 7 stappen op de mentale evenwichtsbalk [+gratis ticket voor mijn programma ‘Klik met je klas’ ]

Nog een paar nachtjes slapen en de basisscholen gaan weer open! Gelukkig weer een beetje terug naar normaal voor veel gezinnen. Toch haalt deze gekke situatie, waar we met z’n allen in zitten, ons vroeg of laat uit ons evenwicht.

Heel naar, weten zij die daar ervaring mee hebben of hebben gehad. Laten we wel zijn, dit is voor niemand fijn, maar voor jou als leerkracht zeker niet. Jij moet het toonbeeld van evenwicht zijn en blijven. Onder alle omstandigheden.

Je vraagt je waarschijnlijk af: hoe doe je dat? In deze blog neem ik je graag mee om je te laten zien hoe je op een natuurlijke en makkelijke manier jezelf in balans kunt houden.

Laat ik beginnen met te zeggen dat toeval niet bestaat. Daar ben ik inmiddels van overtuigd. Mijn verhaal is daar een mooi voorbeeld van. Lees maar verder.

De televisie stond zachtjes aan en onderwijl deed ik iets anders. Toch keek ik af en toe even snel. Ineens pikte ik iets bijzonders op en bleef geboeid kijken naar een vrouw die werd geïnterviewd over haar boek dat net was uitgekomen.

De inhoud ging over Bewust Contact Maken Met De Intelligentie Van Je Hart. Ze vertelde over haar eigen transcedente ervaringen die ze had opgedaan en hoe ze deze integreerde in haar dagelijkse praktijk. Ik bleef gefascineerd luisteren, net als de interviewer.

Maanden later ben ik uitgenodigd voor een netwerkbijeenkomst in mijn woonplaats. Het is bijna Kerst en de locatie is een prachtig oud kerkje. Bij de ingang word ik vriendelijk ontvangen door een vrouw met een bekend gezicht, dat ik niet direct kan thuisbrengen. Plotseling realiseer ik me dat zij de vrouw is van het interview is.

Ik loop op haar af en begin een gesprek over het interview en hoe fascinerend is het vond. Ze vertelt dat ze bezig is met opzetten van een cursus, omdat ze haar ervaringen en technieken hoe je zelf contact kunt maken met je hartintelligentie wil doorgeven.

Dit raakt me diep en niet voor niets. Er was veel gebeurd in mijn leven, waardoor ik lange tijd niet meer durfde te vertrouwen op mijn gevoel. Haar verhaal resoneerde daarom zo sterk bij mij. Diezelfde avond nog heb ik me opgegeven voor haar cursus.

Vijf jaar lang ben ik bij haar in de leer geweest en heb ik enorm veel geleerd. Het was een bijzondere ervaring die mijn leven voor altijd heeft veranderd. Een magische reis door lichaam en geest, die me alles heeft geleerd over de mogelijkheden en het inzetten van mijn innerlijke vermogens, die overigens iedereen in zich draagt.

In deze vervreemdende tijden heeft iedereen behoefte aan contact, maar dat is niet altijd even makkelijk te realiseren. Wel blijft het altijd mogelijk om bewust contact te maken met jezelf. 

Het heeft mij erg geholpen in tijden van stress. Daarom laat ik je graag kennismaken met de eerste stappen om deze vermogens aan te spreken, teneinde je evenwicht te bewaren onder alle omstandigheden. 

 

#1. Om te beginnen is het belangrijk dat je je heel bewust gaat ontspannen en gaat zitten of liggen op een aangename plek. Vervolgens sluit je je ogen.

#2. Ga met je aandacht naar je adem en haal een paar keer diep adem en laat bij iedere uitademing de spanning die je fysiek of mentaal ervaart los. Net zolang totdat je je helemaal ontspannen voelt.

#3. In deze ontspannen staat concentreer je je helemaal op je lichaam. Je scant het vanaf je voeten tot aan je kruin en geef de plek(ken) die je aandacht vraagt alle aandacht.

#4. Vraag jezelf waarom deze plek je aandacht nodig heeft en blijf ontspannen.

#5. Luister goed. Misschien krijg je antwoord in de vorm van een kleur, geluid, beeld, geur of gevoel. Het kan zijn dat het antwoord wat op zich laat wachten, maar neem het serieus. Herhaal desnoods de vraag.

#6. Heb je eenmaal antwoord gekregen, schrijf dit dan gedetailleerd op, of maak er een tekening van.

#7. Neem vervolgens weer je ontspannen houding aan en sluit je ogen. Adem weer een paar keer diep in en uit en bedank jezelf voor het antwoord dat je hebt ontvangen.

#8. Open je ogen en kom terug in het hier en nu.

Nog even de 7 stappen voor je samengevat hoe je jezelf kunt trainen in contact te blijven met je jezelf en daarmee beter met je omgeving:

• Sluit je ogen en ontspan
• Adem goed door
• Concentreer je op je lichaam
• Bevraag de plek die aandacht vraagt
• Luister goed en neem het antwoord serieus
• Schrijf het op, of teken het uit
• Bedank jezelf voor dit moment
• Ervaar de verandering

 

Nu ben ik benieuwd! Ga je deze stappen de komende tijd toepassen in je dagelijkse leven? Laat het me hieronder weten, maar vooral wat je ervaring is geweest met deze oefening. 

Als dank voor je reactie krijg je een gratis ticket voor mijn training ‘Klik met je Klas’, zodat je bewust kunt omgaan met lastige situaties in de klas en daarbuiten, zonder het plezier in je werk te verliezen, of je zelfvertrouwen.

Wil je mij verder helpen om meer Bewuste Vrouwen In het Primair Onderwijs te inspireren? Deel dan deze blog op jouw tijdlijn met jouw relaties op LinkedIn. Dat waardeer ik enorm en alvast heel erg bedankt! En voeg me gerust toe aan jouw netwerk.

Hartelijke groet,

Karen

 

————————————————————————————————————-
Expert op het gebied van Verbindend Communiceren. Coach, sparringpartner en trainer van Bewuste Vrouwen in het Primair Onderwijs om vanuit het contact met zichzelf het contact met hun omgeving te maken, zodat ze met veel Lef, Liefde en Plezier voor de klas staan. Auteur van het Ebook ‘Zo word je de Ster in de klas’

‘Ik ben ervan overtuigd dat je niet voor niets dit vak hebt gekozen. Om die reden is het belangrijk om die motivatie en vreugde vast te houden, wat er ook gebeurt. Het is daarom mijn doel om je volledig bewust te maken van jouw onvermoede kwaliteiten, talenten en vermogens, zodat je deze te allen tijde kunt inzetten in je dagelijkse praktijk.’
=================================================================
Hieronder zie je een lijst met mijn andere blogartikelen. Lees ze gerust en laat me weten wat je ervan vindt. Ik ben altijd benieuwd naar jouw reactie!

‘In contact zijn en verbinden is de sleutel tot harmonie’ 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *