BLOG #50 5 ‘quick fixes’ voor een natuurlijke communicatie

Wow! Inmiddels vijftig blogs geschreven. Een mijlpaal! Terugkijkend kan ik zeggen dat ik dit afgelopen crazy jaar veel geleerd heb over zichtbaarheid en online marketing.
Niet alleen heb ik veel geleerd, maar ben ik dichterbij mezelf gekomen. Bloggen heeft me gedwongen om goed na te denken over wat ik nu eigenlijk over het voetlicht wil brengen en welke woorden ik daaraan kan geven.

De rode draad in mijn blogs is om je te leren te communiceren op een heel natuurlijke en ontspannen manier. Die van binnenuit komt en daardoor helemaal bij je past.
Vanuit diverse invalshoeken heb ik dit onderwerp in mijn blogs benaderd. Alle facetten die daarbij komen kijken heb ik benoemd en beschreven. Het gaat niet alleen om de woorden, toon, expressie en houding. Doorslaggevend voor een natuurlijke communicatie is de energie die je bij je draagt en uitstraalt.

Je daarvan bewust te zijn, is van groot belang. Zeker wanneer je met kinderen werkt, want die hebben heel fijn afgestelde antennes waarmee ze alles registreren. Iedere dissonant of incongruentie spiegelen ze je terug. Wanneer jij niet lekker in je vel zit, dan is er altijd wel een kind die hier gevoelig voor is en je dat terug geeft door middel van zijn houding en/of gedrag. Echter, dit geldt natuurlijk niet alleen voor de kinderen.

Alles is energie. Jij, ik, wij allemaal vibreren op onze eigen manier. Dus je hele omgeving vibreert met je mee. Ben je onzeker, boos, bang, of bevooroordeeld dan zend je dat uit en je hele omgeving zal die vibratie ook opvangen.
Daarom is bewustzijn in je communicatie zo belangrijk. Niet alleen bewustzijn over jouw rol, maar ook hoe je je voelt en wat je wilt uitstralen.

Dit vraagt tijd en aandacht voor jezelf. Ik begrijp dat je in deze hectische tijden daar misschien geen tijd of misschien wel geen puf voor hebt.
Daarom geef ik 5 eenvoudige manieren om jezelf binnen vijf minuten op jezelf af te stemmen, zodat je je weer helemaal energiek en prettig in je vel voelt. Helemaal zoals je wilt zijn.

1. Ga aarden
Er gebeurt veel in onze levens. Daarom is het soms moeilijk om je te concentreren. Je bent er zogezegd niet helemaal bij en dat maakt onzeker. Een heel eenvoudige manier om je te focussen, is om een paar keer hard op de grond te stampen, een paar keer op en neer te springen, of een klein dansje te doen. Je zult voelen dat je direct een stuk steviger op je benen staat.

2. Scan je lichaam
Wanneer je je moe bent dan kun je weinig hebben. Ga daarom voor jezelf eens hoe je lijf voelt. Misschien voelt het zwaar, of heb je lichte hoofpijn, of pijn in je onderrug. Ga dan heel bewust met je aandacht naar die plek. Net zolang totdat je voelt dat het verandert, verminderd of zelfs verdwijnt.

3. Haal diep adem
We vinden het zo vanzelfsprekend dat we ademhalen, dat we er eigenlijk niet of nauwelijks bij stilstaan. Maar met onze adem halen we onze zuurstof en daarmee onze energie op. Laten we wel zijn, zonder zuurstof kunnen we niet leven. Door heel bewust te ademen kun je je energie reguleren. Haal maar eens een paar keer diep adem. Doe dit eens vijf keer achter elkaar, dan voel je meteen dat er iets verandert.

4. Check je houding
Tegenwoordig zitten we allemaal veel te veel. In de auto, achter de laptop, of op de bank. Hierdoor zit je vaak lang in een foute houding. Dit blokkeert niet alleen je bloedsomloop, maar ook je energie. Dus let goed op of je recht op je stoel zit, of goed je evenwicht op je beide voeten verdeelt en je spieren ontspannen zijn.

5. Gebruik je stem
Als baby hebben we heel hard kunnen krijsen, als we honger hadden. Hoe ouder we werden hoe minder we onze stem mochten verheffen. Toch kan dat heel bevrijdend zijn om eens lekker te schreeuwen of te gillen, maar misschien is een liedje zingen in de gegeven omstandigheden wat makkelijker.

Ik zet deze 5 ‘quick fixes’ nog even voor je op een rij, zodat je in een paar minuten weer helemaal ontspannen en stevig de dag door kan.

#1. Ga aarden

#2. Scan je lichaam

#3. Haal diep adem

#4. Check je houding

#5. Gebruik je stem

 

Nu ben ik benieuwd! Welke van deze punten spreekt jou het meeste aan en ga je de komende tijd toepassen in je dagelijkse leven?

Als dank voor je reactie krijg je gratis mijn Ebook waarmee je op een positieve manier in contact komt met je omgeving, zodat je bewust kunt omgaan met lastige situaties in de klas en daarbuiten, zonder het plezier in je werk te verliezen.
Wil je mij verder helpen om meer Bewuste Vrouwen In het Primair Onderwijs te inspireren? Deel dan deze blog op jouw tijdlijn met jouw relaties op LinkedIn. Dat waardeer ik enorm en alvast heel erg bedankt! En voeg me gerust toe aan jouw netwerk.

Hartelijke groet,
Karen
————————————————————————————————————-
Expert op het gebied van Verbindend Communiceren. Coach, sparringpartner en trainer van Bewuste Vrouwen in het Primair Onderwijs om vanuit het contact met zichzelf het contact met hun omgeving te maken, zodat ze met veel Lef, Liefde en Plezier voor de klas staan. Auteur van het Ebook ‘Zo word je de Ster in de klas’

‘Ik ben ervan overtuigd dat je niet voor niets dit vak hebt gekozen. Om die reden is het belangrijk om die motivatie en vreugde vast te houden, wat er ook gebeurt. Het is daarom mijn doel om je volledig bewust te maken van jouw onvermoede kwaliteiten, talenten en vermogens, zodat je deze te allen tijde kunt inzetten in je dagelijkse praktijk.’
=================================================================
Hieronder zie je een lijst met mijn andere blogartikelen. Lees ze gerust en laat me weten wat je ervan vindt. Ik ben altijd benieuwd naar jouw reactie!

‘In contact zijn en verbinden is de sleutel tot harmonie’ 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *