BLOG #42 7 pijlers hoe je doelen realiseert

Fuseren is een ingrijpende gebeurtenis. Niet alleen zakelijk is het een megaklus, maar ook als het gaat tussen twee mensen die jarenlang hun eigen ménagerie hebben gehad en samen gaan wonen. Het wordt helemaal wat op het moment dat je dan ook nog besluit om elders te gaan wonen. Dit hele proces kost veel energie, maar heeft me ook veel opgeleverd. Eens te meer reden om het over het belang van een doel voor ogen te hebben en te houden, zowel privé als zakelijk, op een rij te zetten. Dit proces heeft me veel geleerd en daarom deel ik het graag met je.

Keuzes maken

Je kunt er niet omheen, maar het maken van duidelijke keuzes is erg belangrijk, want anders loop je iedere keer vast in halfslachtige toestanden.  Er ontstaat een ketting van keuzes waar je voor komt te staan. De ene kogel is nog niet door de kerk, of je staat alweer voor de volgende keuze. Wat, waarom en hoe?

Loslaten

Wel of niet mee doorgaan? Behouden of er toch afscheid van nemen? Het proces van loslaten van datgene wat je niet meer dient, hoort er nu eenmaal bij. Niet leuk, maar wel noodzakelijk.

Doel voor ogen houden

Belangrijk is om bij alles wat je doet continu je doel voor ogen te houden. Dat maakt het een stuk makkelijker om vol te houden.

Strakke planning maken

Begin op tijd en reken vanaf het eindpunt. Een strakke planning is essentieel. Het is  fijn om te weten wanneer wie wat doet.  Je stemt daar je planning op af en je weet daarom precies wat er overblijft aan tijd.

Creëer overzicht

Vanwege een strakke planning heb je meteen overzicht. Iedere keer zijn er dingen afgehandeld en kom je aan de volgende ronde. Zo ga je door totdat alles is afgewerkt.  

Systematisch werken

Door op een systematische manier te werk te gaan, behoudt je ook structuur in je dag.  Ik realiseer me nu dat ik op deze werkwijze iedere keer weer kan terugvallen. Dat is de reden waarom ik mijn ervaring graag met je deel.

Focus houden

Ik kan zeggen dat alle elementen die dit proces in zich draagt, neerkomt op het hebben en houden van focus. Er gebeurt veel, voorzien en onvoorzien, daarom is het belangrijk om je doel voor ogen te houden. Voor mij biedt het in ieder geval een goede houvast om mijn doel te kunnen realiseren en alles tot een goed einde te brengen. 

Daarom zet ik de 7 pijlers hoe je doelen realiseert nog even voor je op een rij:

#1. Keuzes maken

#2. Loslaten

#3. Doel voor ogen houden

#4. Strakke planning maken

#5. Overzicht behouden

#6. Systematisch te werk gaan

#7. Focus houden

 

Nu is mijn vraag aan jou: Wat herken je en wat ga je de komende 90 dagen inzetten om je doel te bereiken? Of heb je misschien nog aanvullingen, die ik niet genoemd heb? Laat het me weten en laat je reactie hieronder achter.

Ik waardeer het enorm als je deze blog met jouw relaties zou willen delen om zo meer leerkrachten te kunnen helpen.

VOEG me gerust toe aan je netwerk op LinkedIn. Ik help je graag. 

‘In contact zijn en verbinden is de sleutel tot harmonie’ 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *